Wandelboswachter Ellen promoot jouw wandelroute of accommodatie

De titel zegt het eigenlijk al. Heb jij een wandelroute die wel wat aandacht kan gebruiken of een leuke accommodatie die jij bij wandelaars onder de aandacht wilt brengen? Dan kunnen wij iets voor elkaar betekenen. Ik kom als wandelboswachter graag langs. Aan de hand van een wandelroute schrijf ik een leuk verhaal en maak pakkende foto’s die de wandelaar warm maken ook te komen. Dit verhaal is te gebruiken voor jullie eigen kanalen, maar uiteraard zet ik het verhaal op mijn website en maak reclame op Facebook en Instagram. Een bericht wordt zomaar meer dan 25.000 keer bekeken.

Een verhaal gezien vanuit de ogen van een boswachter wekt vertrouwen bij je potentiële klant of bezoeker van de regio. Daarnaast vallen mij uiteraard andere dingen op dan andere wandelaars. Het is ook mogelijk om in regionale media of toeristische informatiediensten verhalen aan te leveren. Naast een boswachter, is het ook mogelijk om een combinatie te maken met de diensten van mijn man Bob Luijks, professioneel natuurfotograaf en hoofdredacteur Natuurfotografie Magazine. Ook voor kindvriendelijke routes of accommodaties kun je bij mij terecht. Als auteur van dé wandelgids met spannende kinderwandelroute komt ook onze dochter, Agnes, graag je product testen.

Met mijn activiteiten richt ik mij op de Nederlandse en Belgische wandelaars. Uit cijfers van de Nationale Wandelmonitor van 2021 blijkt dat alleen in Nederland al 1,1 miljoen mensen op wandelvakantie gaan. Het aantal wandelaars is nog veel groter.

De doelgroep beslaat de volledige breedte aan wandelaars, van mensen die op zoek zijn naar een korte wandeling in hun eigen omgeving tot wandelaars die graag een meerdaagse uitdaging aangaan.

Wandelen is voor mij een totaalbeleving. Al wandelend passeer je bijzondere monumenten uit vervlogen tijden of interessante planten en dieren. Met mijn achtergrond als boswachter en vanuit mijn eigen interesses vertel ik daarom graag over wat er allemaal te zien is.

Auteur wandelgidsen
Hoe kun je het beste mensen meenemen dan met een wandelgids. Gefascineerd door het landschap en de verandering daarin de afgelopen jaren begon ik met het reconstrueren van de meer dan honderd jaar geleden uitgegeven Oude Bondswandelwegen van de ANWB. Na drie uitgaves was het tussendoor tijd voor een gids met spannende kinderwandelroutes. Uiteraard ga ik ook door met de uitgaves van de Oude Bondswegen. Die van Arnhem naar Deventer, Zutphen en Winterswijk rolt binnenkort van de drukpers. Afwachten wat daarna de volgende gids zal zijn.

Wandelroute uitzetten 
Wil jullie toeristische dienst een leuke nieuwe wandelroute? Wil je als accommodatie je klanten een route aanbieden van de boswachter? Ik kom graag een wandelroute voor je uitzetten. Ik zoek speciaal voor jou de mooiste paden om bezoekers van de regio een onvergetelijke wandeling te laten maken. Ik heb jarenlange ervaring met het uitzetten van wandelroutes, zowel als boswachter als voor het maken van wandelgidsen of magazines.

Reportage voor jouw magazine
Hebben jullie een magazine om te regio te promoten of wil je graag brochure voor jouw accomodatie? Uiteraard wil je dan de bezoeker van de regio de prachtige natuur in je omgeving laten zien. Naast een mooi verhaal over de natuur of een wandelroute kunnen wij ook de layout of een fotoreportage verzorgen.

Hieronder tref je een aantal mijn projecten van de afgelopen tijd aan.

Gelderland

Zuid-Veluwe
Drie dagen op pad op de stuwwal van de Zuid-Veluwe ter promotie van B&B. Dat leverde de volgende blog op Promotie accommodatie B & B De IJsvogel in Doorwerth

Geldersche Vallei

In zes dagen wandelde wij het Grebbeliniepad. Gastvrije ontvangsten zorgde voor een mooi verhaal: Blog Grebbeliniepad

Overijssel

Twente
Voor Oldenzaal Promotie en Erve Hulsbeek was ik drie dagen op pad in Twente. Ik schreef er drie blogs over:
Wandelroute Twentse Wallen
Wandelroute in het hart van Nationaal Landschap Noordoost-Twente
Wandelroute in het Witte Veen

Kop van Overijssel
De IJsseldelta in de Kop van Overijssel ligt het Christoffelpad. Ik mocht twee dagen genieten van deze gastvrije omgeving. Kijk hier voor de blog en de route: Christoffelpad

Met een artikel voor de lokale media op Breman.net

Friesland

In Zuid-Friesland ligt het mooie natuurgebied Oranjewoud. Ik liep in deze dagen de OV-stapper van Heerenveen naar Steenwijk en schreef er een verhaal over:
Promotie OV-Stapper Oranjewoud

Noord-Brabant

West-Brabant
Voor de gemeente Halderberge mocht ik twee dagen hun lange afstandwandelroute uitproberen en er een verhaal van maken. Lees de blog via: Dorp Hoppen in Halderberge

Limburg

Promotie tekenwerende kinderkleding met wandeling in de doort.
Lees de review en bekijk de wandeling: Kleding van het Rovince merk Grizzly

Grizzly Outdoor Fashion

Zuid-Limburg
Promotie Zuid-Limburg met wandelroutes in de vier verschillende regio’s van Zuid-Limburg.
Heuvelland: Vijlenerbos + Pagina op Visit Zuid-Limburg
Parkstad Limburg: volgt
Grensmaasvallei: Meers
Valkenburg aan de Geul: Ingendael + Pagina op Visit Zuid-Limburg

Interesse om ook samen te werken? Vraag naar de mogelijkheden via ellen@natuurportret.nl