Wandelen langs watermolens

Watermolens trekken altijd veel bezoekers. Ze staan vaak in de mooiste landschappen. Deze industriële monumenten spreken dan ook tot de verbeelding. Ik heb de fascinatie die ik heb voor watermolens nu omgezet in de wandelgids ‘Wandelen langs watermolens’. De combinatie tussen natuur en cultuurhistorie zoek ik graag op. Deze monumenten uit vervlogen tijden staan vaak…

Lees verder

Van Arnhem naar Zutphen, Deventer en Winterswijk

Oude Bondswandelweg

In het vierde deel van de reeks van de reconstructie van de Oude Bondswandelwegen neem ik je mee naar de Veluwe en de Achterhoek. Niet voor niks in 1915 de Gelderlandroute genoemd. In 240 kilometer wandel je “Te voet met boswachter Ellen, Oude Bondswandelweg van Arnhem naar Zutphen, Deventer en Winterswijk”.

Lees verder

De spannendste wandelroutes met kinderen

Wandelen met kinderen? Zeker wel! Wij maakten het boek “De spannendste wandelroutes met kinderen’. Samen met onze dochter Agnes zochten we naar de avontuurlijkste routes door heel Nederland. Wedden dat de kinderen voortaan als eerste kunt wandelschoenen aan hebben? Veel kinderen vinden wandelen maar saai, maar daar hebben wij wat op gevonden. Samen met Agnes,…

Lees verder

Door Zuid-Limburg

Oude Bondswandelweg

“Te voet met boswachter Ellen, Oude Bondswandelweg door Zuid-Limburg”, is de derde gids in de reeks van gereconstrueerde Oude Bondswandelwegen. Ik neem je mee op een 230 kilometer lange voettocht, 104 jaar terug in de tijd. Geniet samen met mij van de oude stad Roermond, gevolgd door de heuvels met weidse vergezichten en fraaie bossen, om te eindigen in de hoofdstad van de provincie, Maastricht.

Lees verder

Van Nijmegen naar Plasmolen en terug

Oude Bondswandelweg

In het tweede deel van “Te voet met boswachter Ellen”, neem ik je mee naar het Rijk van Nijmegen. In 1929 werd de twaalfde Bondswandelweg van de ANWB uitgegeven. Tijdens deze wandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug neem ik je mee naar de oude stad Nijmegen en daarna over de heuvels met weidse vergezichten en fraaie bossen. Ik ontdekte dat er verrassend veel van de oude route nog altijd beleefbaar is.

Lees verder

Van Amsterdam naar Arnhem

Oude Bondswandelweg

Begin 1900 wilde de ANWB het wandeltoerisme bevorderen. De eerste lange afstandswandelingen werden uitgezet onder de naam Bondswandelwegen. De route van Amsterdam naar Arnhem was in 1914 de eerste. Geniet samen met mij van de venen, het Gooi, de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, en ontdek dat er verrassend veel van de oude route nog altijd beleefbaar is.

Lees verder